Keski-Savossa on tarjolla takuuvarmaa kesätekemistä – uudet viikko-ohjelmat alkavat juhannukselta | Visit Leppävirta

Keski-Savossa on tarjolla takuuvarmaa kesätekemistä – uudet viikko-ohjelmat alkavat juhannukselta

Keski-Savon alueen matkailun kehittämistyössä ei jäädä lepäämään laakereille, sillä huhtikuisia Loma Savossa -matkamessuja seuraa kesällä kokeilussa oleva Takuuvarmaa tekemistä -viikko-ohjelma. Uusi viikko-ohjelma alkaa heti juhannuksen jälkeen Joroisissa, Varkaudessa ja Leppävirralla. Viikko-ohjelma on tehty yhteistyössä alueen matkailutoimijoiden kanssa.

Keski-Savon seudulla tehdään parhaillaan paljon kehittämistyötä niin yksittäisten matkailutoimijoiden, yhteistyöverkostojen kuin kuntienkin saralla. Yhtenä tuupparina kehittämistyössä toimii Navitas Kehitys Oy:n hallinnoima EU-osarahoitteinen PAPUa matkailuun – matkailijan palvelupolku Keski-Savossa -hanke, jonka tavoitteena on edistää Joroisten, Leppävirran ja Varkauden matkailutoimijoiden kilpailukyvyn kehittymistä ja muutoskyvykkyyttä. Hankkeessa keskitytään erityisesti uusien matkailutuotteiden kehittämiseen ja matkailutoimijoiden digitaalisen näkyvyyden ja vastuullisuusosaamisen parantamiseen.

Kevään aikana hankkeessa on muun muassa järjestetty ihka ensimmäiset Keski-Savon omat matkamessut. Nyt Loma Savossa -matkamessujen onnistumista seuraa aivan uusi Takuuvarmaa tekemistä -viikko-ohjelma, jonka sisällön tarjoavat joroislaiset, varkautelaiset ja leppävirtalaiset matkailutoimijat. 

Viikko-ohjelmassa mukana ovat Freefinns, Kartanogolf, Kirvesranta ja Pihlas Resort Joroisista, Vesileppis Leppävirralta sekä Musiikkikahvila Kukkakeidas, Taidekeskus Väinölä ja Taideniitty-taiteilijatalo Varkaudesta.

− Viikko-ohjelmat pyörähtävät käyntiin heti juhannuksen jälkeisenä maanantaina 24.6. ja jatkuvat kolmen viikon ajan. Viikko-ohjelmissa on tarjolla melontaa, musiikkia, saunomista, taidetta, padelia, teen maistelua sekä golfin opetusta, kertoo hankkeen projektipäällikkö Eero Kiukas.  

Kiukkaan mukaan viikko-ohjelmista löytyy takuulla omannäköistä tekemistä yksin, ystävien tai perheen kanssa koettavaksi. Osa ohjelmista on maksuttomia, osaan on osallistumismaksu.

Hankkeen aikaisempi pilotti, huhtikuussa Warkaus-Salissa järjestetyt Loma Savossa -matkamessut houkuttelivat paikalle yli 900 kävijää ja keräsivät kiitosta niin perjantain kutsuvierailta kuin lauantain messupäivän kävijöiltäkin.

− Matkamessut onnistuivat lähes kaikilla mittareilla. Saimme niin näytteilleasettajilta kuin kutsuvierailtakin loistavaa palautetta messujen tunnelmasta ja järjestelyistä. Näytteillä olleet matkailutoimijat kokivat messujen tuoneen laajaa näkyvyyttä, mutta myös kauppaa ja kontakteja. Yleisö toivoi etenkin jatkoa messutapahtumalle. Jatkoa messuille onkin tiedossa ensi vuonna. Nyt kuitenkin keskitytään kesän tuleviin tapahtumiin sekä uudenlaiseen viikko-ohjelmaan, Kiukas sanoo.

Takuuvarmaa tekemistä -viikko-ohjelma löytyy kokonaisuudessaan Leppävirran kunnan sivuilta osoitteesta leppavirta.fi/viikko-ohjelma.

PAPUa matkailuun -hankkeen päätoteuttaja on Navitas Kehitys Oy ja osatoteuttajana Visit Joroinen ry. Hanke saa EU:n osarahoitusta (75 %) Pohjois-Savon liitolta. Lisäksi hanketta rahoittavat Joroisten kunta, Leppävirran kunta, Varkauden kaupunki sekä alueilla toimivat matkailualan yritykset.

Lisätietoja antaa:

Eero Kiukas
Projektipäällikkö, PAPUa matkailuun – Matkailijan palvelupolku Keski-Savossa
040 501 4034
eero.kiukas@navitas.fi

Paula Pöllänen
Viestintä- ja markkinointipäällikkö, Leppävirran kunta
044 797 5030
paula.pollanen@leppavirta.fi

Jaa sosiaaliseen mediaan:

Ota yhteyttä meihin